DE BESTE GEZICHTSMASKERS VAN DIT MOMENT

BEAUTY February 13 2018

  • — BEST SKIN DETOXING FACE MASKS FROM THIS MOMENT —
  • written in Dutch

Gezichtsmaskers zijn helemaal happening these days! Trends zijn diepreinigende gezichtsmaskers met ingrediënten als houtskool, roze klei of zuurstofmoleculen. De allernieuwste trend onder de maskers zijn de ontgiftende ‘O2 bubble sheet masks’. Deze maskers hebben een diepreinigende werking en verrijken de huid met extra zuurstof. Zoals de naam al doet vermoeden ontstaan er O2 belletjes aan de oppervlakte van het masker zodra deze met lucht in contact komt.

Van deze grappige, en zeer effectieve, bubble sheet masks heb ik er onlangs twee getest, waaronder het BubbleSheet van GLAMGLOW. Ik had er geen bijzonder hoge verwachtingen van, maar was na gebruik toch blij verrast over het resultaat en de prettige sensatie op je huid!

Je legt het foliemasker op je gezicht en al snel zie je witte belletjes verschijnen. Het BubbleSheet masker van GlamGlow laat je slechts 10 minuutjes zitten, al vond ik hem zelf zó lekker dat ik hem wel 20 minuten heb laten zitten ;). Vervolgens haal je de folie eraf en masseer je het rijke witte schuim dat is overgebleven in de huid en spoel je het af met lauw water.

Dit soort maskers zijn, met een verkoopprijs à la € 9,- per stuk, niet heel goedkoop maar het is echt de moeite waard om jezelf af en toe te trakteren op een paar detox maskers zoals deze. Niet alleen is het gebruiken van zo’n diepreinigend en ontgiftend masker een fijn moment om jezelf met aandacht te verzorgen, maar je zult ook merken dat je huid ontdaan wordt van verstikkende vuildeeltjes en fijnstof waardoor je er minder grauw uitziet.

Een andere masker waar ik bij zweer zijn de Hydro Cool Firming Eye Gels van SKYN ICELAND. Deze gel patches laten je wallen in slechts 10 minuten slinken. Na een slechte nacht (waarin mijn dochter bijvoorbeeld de slaap weer eens niet kan vatten) plaats ik ’s morgens meteen na het wakker worden deze patches onder mijn ogen. Ik smeer ondertussen een broodje voor dochterlief, laat de patches hun werk doen en ben na 1o minuten weer toonbaar :). Een enorm fijn product!

Hieronder zet ik de gezichtsmaskers die ik de laatste tijd heb getest, en waar ik erg enthousiast over ben, voor je op een rij :).

ORIGINS Retexturizing Mask with Rose Clay

Een 2-in-1 masker met mediterrane roze klei, Canadese basterdwederik en exfoliërende jojobabonen. Reinigt de huid grondig en verfijnt tegelijkertijd de huidstructuur. Poriën lijken te zijn verdwenen en de huid oogt weer egaal.

GLAMGLOW BubbleSheet Oxygenating Deep Cleanse Mask

Een zuurstofopwekkend, diepreinigend masker met TEOAXI® groene thee die een stralende, diepgezuiverde huid onthult. 3D-microbelletjes schuimen in alle richtingen, lossen vuil en make-up op voor een ultieme gezichtsreiniging.

RODIAL Snake Oxygenating & Cleansing Bubble Mask

Een diep reinigend foliemasker met koolstof, dat is verrijkt met O2-belletjes. Dit ontgiftende bubble mask produceert O2-belletjes om vuil, dode huidcellen en overtollige olie te verwijderen, waardoor de huid weer gaat stralen.

SKYN ICELAND Hydro Cool Firming Eye Gels

In slechts tien minuten voorzien deze verkoelende gelpatches het gebied rond de ogen van enorm krachtig werkende stoffen en gletsjerwater uit IJsland. Deze verstevigen de huid, frissen een doffe teint op en verminderen tegelijkertijd wallen en lijntjes. In een oogopslag krijg je een jeugdigere, uitgeruste uitstraling. De filler zonder injectienaalden!