DUTCH DESIGN BAGS BY ATELIER TIEN10

header white

FASHION April 21 2017  Comment

  • — DUTCH DESIGN BAGS BY ATELIER TIEN10 —
  • written in Dutch (& English post coming up!)

Ik krijg de laatste maanden veel complimenten over een nieuw accessoire dat ik vaak bij me draag: de zwarte leren ‘KAYLA’ tas van het merk TIEN10. Ik krijg vooral opmerkingen over het handige formaat (het is echt een fijn tussenmaatje) en over de look van de tas (stoer maar toch chique). Hij is geïnspireerd op de dokterstas en is beschikbaar in 3 verschillende formaten en kleuren. Ik heb zelf voor de tussenmaat gekozen omdat je er genoeg spullen in kwijt kan maar toch niet met zo’n zware unit door de stad hoeft.

Ik had hem bijvoorbeeld mee tijdens mijn persreis naar Milaan waar ik hele dagen met de tas heb rondgelopen (bekijk de Milaan post voor een streetstyle foto van mij met de tas!). Meestal krijg ik schouderpijn als ik de hele dag met een tas op pad ben, maar dankzij de extra brede schouderband had ik in Milaan nergens last van. En heel belangrijk: alles wat ik nodig had kon erin, zelfs mijn NIKON camera!

Mijn stijl typeert zich voornamelijk als casual chic, en daar past deze tas perfect bij. Een casual chique outfit is perfect af te stylen door de KAYLA er als stoere handtas bij te dragen. De schouderband kun je namelijk gemakkelijk van de tas afkoppelen. En mocht je hem gedurende de dag toch graag over je schouder willen gooien, dan kun je door middel van verstelbare riempjes gewoon het handvat verlengen. Hoe multifunctioneel is dat?

De KAYLA van TIEN10 ziet er dus niet alleen cool uit, maar heeft ook meerwaarde door alle fijne extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog eens het middenvak van de tas eruit ritsen waardoor de binnenruimte groter wordt. En aan de binnenkant van de tas zijn metalen ogen bevestigd waar je handige TIEN10 accessoires aan kunt hangen. Denk aan een kleine leren portemonnee, een leren sleutelhanger of een met leer bekleed spiegeltje (allemaal in dezelfde kleur als je tas). Zo fijn! Hoef je nooit meer eindeloos in je tas te graaien wanneer je je sleutels zoekt :).

TIP! Als je graag een laptop in je tas mee wilt kunnen nemen dan kun je het beste kiezen voor het grotere model JALENEN.

De jonge vrouw achter het merk is ontwerpster Martina Braas. In haar atelier in Amsterdam ontwerpt ze, naast de standaard collecties, ook tassen op maat. In overleg kun je al je wensen doorgeven en zo een one-of-a-kind tas laten maken. Een waar kunstwerkje is bijvoorbeeld de kleine schoudertas die Martina bekleed heeft met prachtige olie-kleurige kever schilden. Een item met een hoog ‘editorial-shoot’ gehalte.

Neem een kijkje op de website of ga eens langs in haar winkel en atelier op de grachten in Amsterdam!