PRINSEN- & PRINSESSENDAGEN OP PALEIS HET LOO
TIP voor een leuk dagje uit met kinderen!

header white

KIDS 7 augustus 2019

  • —  KIDS EROPUIT TIP! PRINSEN- & PRINSESSENDAGEN OP PALEIS HET LOO —

Het is zomervakantie! Tijd voor nog meer quality time met het gezin, leuke dagjes uit met de kids en samen nieuwe herinneringen maken. Aan mogelijkheden geen gebrek, want er zijn dit jaar weer volop leuke dingen te doen in Nederland. Vandaag heb ik dan ook een hele leuke TIP voor een dagje uit met de kids :). We zijn er gisteren zelf met onze dochter naartoe geweest en hebben een geweldige dag gehad: op de Prinsen- & Prinsessendagen van Paleis Het Loo.

In de zomervakantie kun je iedere dinsdag en woensdag dit leuke event voor kleine prinsjes en prinsesjes bezoeken. Er worden leuke activiteiten aangeboden, en de mooie paleistuinen en paardenstallen van Paleis Het Loo vormen een sprookjesachtig decor.

We hadden veel geluk met het weer gisteren. Niet te warm, niet te koud, de hele dag droog en een groot gedeelte van de dag zon. Perfect voor een kids uitje als deze! Fender vond het leuk om meteen bij aankomst al die andere prinsjes en prinsesjes uit de auto’s te zien springen. Ieder in hun eigen favoriete verkleedjurk. Veelal in vol ornaat. Net als Fender, in haar ‘Belle’ prinsessenjurk, het haar mooi gevlochten, in haar gouden ballerina’s, met kroontje en staf met edelstenen, glitter oogschaduw en lipstick. Tja, als je naar zo’n verkleedpartijtje gaat, dan maar meteen all the way toch ;)?

Eenmaal binnen bleek er van alles te beleven. Zo hebben we een ritje gemaakt in een witte prinsessenkoets à la Assepoester, getrokken door twee prachtige zwarte paarden. Hebben we in de zon genoten van een uitgebreide picknick, op een speciale picknickplek met waanzinnig uitzicht op de paleistuinen. Heeft Fender zich laten schminken als een pauw en hebben we gewandeld door de tuinen, waar we her en der stopten om te kijken naar mooie fonteinen en vijvertjes met karpers erin. We schoven aan bij een theatershow over een prinsesje dat ’s nachts maar moeilijk in slaap kon komen en keken naar kinderactiviteiten zoals boogschieten, balzaal dansen en een stokpaardjes race. Verder was er binnen in de stallen nog de mogelijkheid om je eigen kroon in elkaar knutselen en, om het plaatje compleet te maken, liepen er koninklijk aangeklede figuren op het landgoed rond. Aan het eind van de dag dronken we in Café Prins Hendrik Garage nog een laatste drankje, met loslopende pauwen om ons heen, en Fender die met haar mede prinsen en prinsessen in het naastgelegen (paleis)speeltuintje speelde. Een passende afsluiting van de dag :).

De Prinsen- & Prinsessendagen zijn deze zomervakantie nog te bezoeken op 13, 14, 20 en 21 augustus 2019 van 10.00 – tot 17.00 uur. Dus leg de allermooiste kroontjes, prinsessenjurken, schoentjes en capes maar klaar en geniet van een koninklijk gezinsuitje op Paleis Het Loo!

Photography by Danique Bauer – © What I Would Buy