RESTAURANT COBA TAQUERIA HOTSPOT IN AMSTERDAM NOORD

header white

FOOD August 2 2017

  • — RESTAURANT COBA TAQUERIA – HOTSPOT AMSTERDAM NOORD —
  • written in Dutch

En de Hotspot teller gaat maar door hier in mijn geliefde Amsterdam Noord. Restaurant Coba, ook wel Coba Taqueria, is een van de nieuwste aanwinsten in Noord waar authentieke, en geweldig lekkere, Mexicaanse Streetfood gerechten worden geserveerd.

De kaart is klein maar fijn en je kunt er verrassende drankjes bestellen. Zo staan er diverse Belgische biertjes op de kaart, hebben ze een heel arsenaal aan mescal en tequila, en verkopen ze geen fris maar zelfgemaakte sappen zoals watermeloensap en hibiscussap.

Alles wordt dagelijks vers bereid en de gerechten worden geserveerd met verschillende dips. Wij aten er Mexicaanse klassiekers zoals de Taco El Pastor (aanrader!), organic quesadillas met guacamole, en voor de dorst een Belgisch SAS biertje.

Niet alleen het eten is er lekker, Coba heeft ook nog eens een zeer knap en instagramwaardig interieur. Leuk detail: het interieur is grotendeels gratis van Marktplaats afgehaald.

Eten en drinken in een ongedwongen sfeer, te midden van een prachtig industriële, maar toch huiselijke, setting. Ik hou er van! Extra fijn is dat het eten snel wordt geserveerd, dus ook wanneer je niet veel tijd hebt kun je hier terecht. Huidige openingstijden zijn: donderdag t/m zondag van 18.00 – 00.00 uur.

Kleine spoiler alert: ik heb me door eigenares Mirthe laten vertellen dat Coba binnenkort ook overdag open zal zijn voor koffie.

Ik kan niet wachten!

Photography by Danique Bauer – © WhatIWouldBuy