STADSSTRAND KANAAL NOORD IN ZAANDAM NIEUWE HOTSPOT 2017 OMGEVING AMSTERDAM

header white

TRAVEL July 10 2017

  • — ZOMER HOTSPOT EN STADSSTRAND ‘KANAAL NOORD’ —
  • written in Dutch

Hebben jullie ook zo’n heerlijk weekend achter de rug? Ik in ieder geval wel! Mijn vakantie aan de Costa Blanca is inmiddels voorbij, maar zo voelde dat afgelopen weekend niet. Zo deden we gisteren een nieuwe zomerse hotspot aan; het recentelijk geopend stadsstrand ‘KANAAL NOORD’ in Zaandam, wat vanaf Amsterdam Noord ongeveer een kwartiertje rijden is.

Pal gelegen aan het water vindt je hier houten loungebanken en fijne zitzakken waar je lekker in weg kunt zakken. Er is een uitgebreide kaart met drankjes en je kunt er aantal heerlijke StreetFood gerechten krijgen. Ikzelf had gisteren een portie friet van zoete aardappel met daaroverheen gegrilde paprika, yoghurtsaus, bosuitjes en cheddar. Voor dochterlief bestelde ik een hotdog wrap, die ze in no-time naar binnen gewerkt had ;). De locatie mag een stadsstrand genoemd worden maar verwacht eerder een “groen” strand dan een zandstrand. De sfeer en setting doen denken aan dat van een zomers festival terrein.

En wat ik vooral heel fijn vind aan KANAAL NOORD, is dat deze hotspot ook zeer geschikt is voor ouders en kinderen. Er is namelijk een omheind speeltuintje aanwezig waar tevens een paar pallet bankjes staan, bekleed met kussens en kleedjes, zodat je als ouder ook fijn kunt zitten, mét zicht op je kids.

Everybody happy!

Photography by Danique Bauer – © WhatIWouldBuy