TEN CATE UNDERWEAR BASICS AND SHAPEWEAR

header white

FASHION September 26 2017

  • — THE RELAUNCH OF TEN CATE UNDERWEAR  —
  • written in Dutch

Hip hip hooray! Het Nederlandse ondergoed merk Ten Cate is onlangs, onder toeziend oog van de modepers, opnieuw gelanceerd en ik was erbij :). Vroeg in de ochtend werden we ontvangen in een schitterend ingericht huis te Amsterdam, waar we meteen getrakteerd werden op een heerlijk ontbijt. Want net als voor ondergoed geldt: een goed begin van de dag begint met een goede basis!

Met een verse jus d’orange in de hand mocht ik op mijn gemak de verschillende vertrekken in het jaloersmakend mooie huis verkennen, waar ik modellen van jong tot oud aantrof die zich met alledaagse dingen bezighielden. Zo werd er beneden in de huiskamer een wasje opgevouwen, de vrouw des huizes lag boven in bed met een kop thee en een boekje, en oma speelde nog een laatste spelletje met de kindjes voordat ze in hun allerschattigste pyjama naar bed werden gebracht. Niks saaie presentatie dus, maar een ‘live performance’ van een gezellige familie en hun alledaagse taferelen. Uiteraard stuk voor stuk beeldig gekleed in de nieuwste items uit de Ten Cate Herfst/Winter 2017 collectie.

Ten Cate staat bekend om zijn ondergoed basics van hoge kwaliteit. Geen onnodige frutsels, maar mooie basic stukken, uitgevoerd in prachtige stoffen en rustige kleuren en prints. Het merk heeft ‘comfort’ hoog in het vaandel staan. En van jong tot oud… er is voor ieder wat wils. Zo hebben ze bijvoorbeeld een Baby & Kids collectie met o.a. rompers, pyjama’s en onesies in hippe prints. De Dames collectie bestaat o.a. uit slips, bh’s, tops en shapewear. En in de Heren collectie vind je t-shirts, boxershorts, singlets en pyjama broeken.

Ikzelf ben verzot op de ‘Secrets’ midi hipster broekjes van Ten Cate: naadloos, lekker glad, mooi materiaal en ook niet geheel onbelangrijk: ze knellen niet. Verder staan er op mijn wish-list: de comfortabele voorgevormde bh-top, de sportieve tanga slips en de lingerie set in grid patroon.

Voor mijn dochter en man heb ik overigens ook heel wat moois gespot tijdens de herlancering in ‘Huize Ten Cate’. Niet alle items daarvan staan nu al op hun site, maar hou het de aankomende tijd dus vooral even in de gaten! In ieder geval heb ik mijn eerste cadeau inspiratie voor Sinterklaas en Kerstmis alweer opgedaan ;).

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy