HOW TO FIGHT FREE RADICALS AND DETOX YOUR SKIN

header white

BEAUTY January 2 2018  Comment

  • — HOW TO FIGHT FREE RADICALS & DETOX YOUR SKIN —
  • written in Dutch

Gelukkig 2018 iedereen! Een vers nieuw jaar is aangebroken :). En omdat de meeste mensen in het nieuwe jaar aan de slag gaan met het verbeteren van hun gezondheid en levensstijl, haal ik vandaag een post naar boven die hier naadloos op aansluit: namelijk het detoxen en verjongen van je huid door de strijd aan te gaan met vrije radicalen.

We hebben er allemaal weleens van gehoord, maar wat zijn die vrije radicalen nou precies en wat doe je ertegen? Vrije radicalen zijn funest voor je huid en een niet te onderschatten vijand als het gaat om het verlies van jeugdigheid ervan.

Vrije radicalen zijn atomen die zich in ons lichaam, in de lucht en in materialen om ons heen bevinden. Externe factoren zoals luchtvervuiling, roken en zonlicht verhogen de productie van nieuwe vrije radicalen. Normaal gesproken bevat een gezond atoom in ons lichaam twee neutronen (wat de atoom stabiel maakt). Maar ongezonde atomen zoals vrije radicalen bevatten slechts 1 neutron en zijn instabiel. Een vrije radicaal wil zichzelf in balans brengen en zal daarom zo snel mogelijk aan een ander (vaak gezond) atoom in zijn omgeving binden. De gezonde atoom zal hierop echter niet meer functioneren en zelf óók in een vrije radicaal veranderen. Er ontstaat hierdoor een kettingreactie van niet goed functionerende cellen die gezonde cellen aantasten en op deze manier weefsel in het lichaam beschadigen. Vrije radicalen beschadigen de gezonde huidstructuren, vernietigen het collageen en veranderen het DNA van de huidcellen met als gevolg vroegtijdige huidveroudering.

Thank god there’s antioxidants! Anti-oxidanten zijn kalme, stabiele cellen die de mogelijkheid hebben om een gezonde neutron te “doneren” aan de doorgeslagen vrije radicalen die als een gek op zoek zijn naar een slachtoffer waar ze zich aan kunnen binden. Anti-oxidanten zorgen er dus voor dat onstabiele vrije radicalen weer stabiel en kalm worden.

Anti-oxidanten worden door ons lichaam aangemaakt, maar ook gezonde voeding en huidverzorgingsproducten zijn van vitaal belang en kunnen onze huid van meer anti-oxidanten voorzien. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze good guys de celfunctie kunnen verbeteren, de aanmaak van collageen kunnen verhogen en de elasticiteit van de huid verhogen. Dus hoe meer krachtige anti-oxidanten je tot je neemt (zoals broccoli, bramen, avocado’s, pure chocolade, pitten, zaden en noten) hoe beter!

Ook steeds meer cosmetica- en huidverzorgingsmerken spelen in op dit trending Beauty onderwerp. Zo ook een van mijn favoriete huidverzorgingsmerken MÁDARA Cosmetics. Nieuw in hun assortiment is de SMART Antioxidants lijn. Deze unisex lijn (ECOCERT gecertificeerd, organic, dierproefvrij, vegan en vrij van gluten en noten) is gebaseerd op een bijzonder antioxidantrijk botanisch complex van mos, korstmos, varen en vrouwenmantel. Deze planten uit de altijd groene en vochtige Noordelijke wouden hebben sterk hydraterende en vochtvasthoudende eigenschappen en zijn in staat om de huid soepel en gezond te houden. De lijn bestaat uit een Fine Line Minimising Day Fluid voor de normale en gecombineerde huid en een Fine Line Minimising Day Cream voor de droge tot zeer droge huid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het actieve botanische SMART Antioxidants complex in staat is om het vochtgehalte van de huid met maar liefst 48% te verhogen en 90% van de vrije radicalen te neutraliseren.

TIP: Geef je huid eerst een fijne detox door de Ultra Purifying Mud Mask te gebruiken voordat je de SMART Antioxidants Fluid of Cream aanbrengt. Dit masker reinigt, ontgift, verjongt, hydrateert en laadt de huid op met toegevoegde vitamines!

Ben jij ook klaar om de stijd tegen vrije radicalen aan te gaan?

Dan weet je nu hoe je dat doet :)!