LOVEA NATURE NATUURLIJKE MILDE HUIDVERZORGING EN HAARVERZORGING

BEAUTY August 8 2017  Comment

  • — LOVEA NATUURLIJKE HUID- EN HAARVERZORGING —
  • written in Dutch

Een tijdje geleden (de post kun je hier teruglezen) schreef ik over een LOVEA product met een heerlijke perzik geur, wat ik vaak gebruik om mijn dag fris en fruitig te beginnen. Sindskort heb ik nu ook twee andere favorieten van datzelfde natuurlijke huid- en haarverzorgingsmerk ontdekt: de LOVEA Nature Rose Passion Body Milk voor mijn lichaam, en de LOVEA Nature Cranberry Euphorie Shampoo voor mijn haar.

De Rose Passion Body Milk heeft een lichte rozen geur en een volle, maar makkelijk smeerbare textuur waardoor hij snel de huid intrekt en haar lang gehydrateerd houdt. Lekker voor elke dag!

En omdat ik mijn haar vaak kleur, maar ook omdat dit product simpelweg onweerstaanbaar ruikt, ben ik als een blok gevallen voor de Cranberry Euphorie shampoo voor gekleurd haar. Ik heb nog nooit eerder zo’n aparte textuur gezien bij een shampoo. Als het de fles uitkomt heeft het een gel-achtige textuur, maar zodra je het tussen je handen wrijft verandert het in een romig, zalf-achtig schuim. Ruikt ver-ruk-ke-lijk én maakt mijn haar goed schoon.

Alle producten uit de LOVEA Nature lijn bestaan voor 95% uit natuurlijk ingrediënten, bevatten geen siliconen, sulfaten of parabenen, en de flessen zien er vrolijk en kleurrijk uit. En oh boy…die geuren! Het maakt dat je ze allemaal wel wilt uitproberen.

Een jaar of twee geleden maakte ik overigens voor het eerst kennis met LOVEA. Mijn dochter was net een paar maanden oud en ik was hysterisch op zoek naar een 100% natuurlijke zonnebrandcrème voor baby’s (voor het geval een zonnestraal, ondanks alle andere voorzorgsmaatregelen die ik had genomen, er tóch in zou slagen haar tere babyhuidje te bereiken). Het lukte me echter maar niet om een goede zonnebescherming voor kids te vinden die óók geschikt was voor kinderen onder de drie jaar. In een gezondheidswinkel heb ik toen een 100% natuurlijke zonnebrandcreme met SPF 50 gekocht; de LOVEA BIO Kids Sun Spray. Een veilige zonnebrand met een mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. Helaas kwam ik er naderhand pas achter, door de teeny-tiny lettertjes aan de binnenzijde van de sticker te lezen, dat ook deze spray eigenlijk niet geschikt was voor kinderen onder de 3 jaar. Maar ach… beter een goede natuurlijke zonbescherming dan helemaal geen bescherming toch? Inmiddels heb ik voor mijn dochter, die nu twee jaar is, alsnog een ander verantwoord merk zonnebrandcrème (mét SPF 50) kunnen vinden dat wel speciaal bedoeld is voor kinderen van 0 – 3 jaar (de post kun je hier teruglezen).

Hoe dan ook, LOVEA is een fijn merk wat ik zal blijven gebruiken, en waar nog veel meer van valt te ontdekken :).

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy