PAYOT PÂTE GRISE GEZICHTSVERZORGING VOOR DE VETTE EN ACNE GEVOELIGE HUID

BEAUTY September 11 2017  Comment

  • — PAYOT PÂTE GRISE VOOR DE VETTE EN ACNÉ GEVOELIGE HUID —
  • written in Dutch

Het is weer zo ver hoor. Hormones all over the place… Gelukkig is het niet aan mijn humeur te merken, maar jammer genoeg des te meer aan mijn huid. Ontstekingen die de kop op blijven steken, en als ze net een beetje verdwenen zijn… is het volgende puistje alweer op komst. Geen idee waar het aan ligt. Wat ik helaas wel weet, is dat het soms wel een paar maanden duurt voordat de boel enigszins stabiel is. Om gek van te worden. Gelukkig had ik goede ervaringen gehoord van anderen die PÂTE GRISE hadden gebruikt. Een speciale gezichtsverzorgings lijn van het Franse merk PAYOT, speciaal bedoeld voor de vette en acné gevoelige huid. Ik wist: dit is een lijn om te onthouden, want de producten voor dit specifieke probleem gaan vast nog eens goed van pas komen. En inderdaad, ze zijn nu meer dan welkom!

Normaliter doet iedereen (including moi) heel hard zijn best om puistjes en ontstekingen te onderdrukken in plaats van tot rijping te laten komen. Soms werkt dat, maar vaak werkt dat niet. Zelf heb ik gemerkt dat een beetje ontsteking “sooner or later” toch wel doorzet en zich de kop niet in laat drukken door een door jou zo zorgvuldig gekozen crèmepje of zalfje. Nee, in dit soort gevallen kun je gewoon maar beter het rijpingsproces versnellen. Je moet er immers toch doorheen. Et voilà, laat PAYOT daar nou een speciaal zalfje voor hebben wat belooft de ontsteking uit je huid te trekken! Of het ook echt werkt? Ik zal je er alles over vertellen.

De verzorgingsproducten (die ik voor mijn, momenteel onrustige, huid gebruik) op een rijtje.

Pâte Grise L’Originale ‘Anniversary Edition’ – Emergency anti-imperfections care

De iconische best-seller van PAYOT. Deze trekzalf, met leisteen en zoete amandel extract, zit in een klein rond potje en haalt de ontsteking naar de oppervlakte. Hiermee versnel je dus het genezingsproces van de huid. Een ontsteking wil je immers niet ín je huid hebben, maar eruit.

Zodra ik een ontsteking op voel komen smeer ik het beige kleurige goedje op de betreffende plek. Voor het slapen gaan welteverstaan, want de kleur trekt niet weg en ik wil niet over straat met beige stippen op mijn gezicht ;).

Werkt het? Ik vind van wel. Wanneer ik de Pâte Grise heb gebruikt lijkt er sneller een ‘kopje’ te ontstaat dan normaal. Wel een nachtje of twee/drie gebruiken! Wat ik alleen jammer vind is dat de zalf niet in de huid trekt en ook niet opdroogt, wat ervoor zorgt dat ik ’s morgens beige vlekken op mijn kussen aantref. Een oud sloopje eromheen kan uitkomst bieden (of plak voordat je gaat slapen een klein pleistertje over het ingesmeerde plekje).

Spéciale 5 – Drying and purifying gel

Na een aantal nachten Pâte Grise, behandel ik mijn huid verder met deze gel. Als de Pâte Grise zijn werk heeft gedaan wordt er namelijk aanbevolen om verder te gaan met de Spéciale 5. Je dept een beetje gel op de aangedane huid en laat het ’s nachts zijn werk doen. De gel kan een wit waasje op de huid achterlaten zodra het is opgedroogd, dus net als de Pâte Grise geldt ook voor dit product: niet geschikt voor overdag ;).

Werkt het? Ja! Het salicyl zuur wat in de gel zit droogt puistjes uit, en essentiële Melaleuca (ook wel Tea Tree) olie zorgt ervoor dat de huid kalmeert en herstelt. Ik heb het weleens op kleine ontstekingen gesmeerd zonder eerst de Pâte Grise te hebben gebruikt. Misschien had ik gewoon geluk, maar de puistjes hebben die keren niet doorgezet en verdwenen nadat ik de gel twee nachten had gebruikt.

Expert Points Noir – Blocked-pores unclogging care

In de periodes dat ik vaak ontstekingen heb wil ik mijn poriën graag zo schoon mogelijk houden om nieuwe puistjes te voorkomen. Ik gebruik deze gel dan plaatselijk onder mijn dagverzorging. Meestal op mijn kin, neus en voorhoofd. Het bevat o.a. zink en 3% glycolzuur, wat de talgproductie in toom houdt en mee-eters tot een minimum beperkt. De gel verkleint de poriën en maakt de huid wat strakker, wat er meteen ook voor zorgt dat je huid ietwat strak aanvoelt. Dit gevoel is gelukkig zo weer verdwenen wanneer je de Crème Matifiante Velours, die hieronder beschreven staat, aanbrengt :).

• Crème Matifiante Velours – Moisturising matifying care

Een lekkere, fris ruikende gel-crème voor het gezicht die je huid een mooie matte finish geeft en je huid lekker soepel aan laat voelen. Hij bevat o.a. Chileense munt en matterende poeders. Net zoals de hierboven genoemde producten, reguleert deze dagcrème de talgproductie en is daarom perfect voor de gecombineerde tot vette huid.

Leuk om te weten: dit jaar bestaat Pâte Grise alweer 70 jaar! Om dat te vieren is er een speciale ‘Anniversary Edition’ uitgebracht waarbij het potje is voorzien van een mooie botanische illustratie.

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy