SAFE SUNSCREEN PRODUCTS FROM ULTRASUN

BEAUTY May 23 2017  Comment

  • — BESCHERM JE HUID TEGEN ZONBESCHADIGING MET ULTRASUN —
  • written in Dutch (& English post coming up!)

Zo! Ik hoef voorlopig geen zonnebrandcrème meer in te slaan ;). Een paar weken geleden kreeg ik namelijk zo’n beetje alle zonnebrandproducten uit het assortiment van ULTRASUN toegestuurd. Een merk dat geroemd wordt om zijn professionele, langdurige zonbescherming en het gebruik van veilige ingrediënten voor de huid (dus geen schadelijke oxybenzone, wat in andere zonnebrandproducten nog wel veelvuldig wordt gebruikt).

De producten, variërend van SPF 20 tot 50, kwamen als geroepen want meer dan ooit hecht ik de laatste tijd waarde aan een goede zonbescherming. Ik heb best veel last van hyperpigmentatie, en een bezoekje aan de dermatoloog leerde me dat ik de donkere vlekjes in mijn gezicht weg zou kunnen laten laseren, maar dat het tevens van groot belang was dat ik mijn huid ten alle tijde zou beschermen met een SPF 50 en deze idealiter om de twee uur aan zou brengen. Alleen dán ben je namelijk verzekerd van een goede bescherming tegen de zon, en worden donkere vlekjes en littekens in je gezicht niet nóg donkerder. De Ultrasun FACE Anti-Age & Anti-Pigmentation SPF 50 is nu dus mijn beste vriend. Deze zonnebrandcrème biedt een geavanceerde combinatie van lagentechnologie, breedspectrumbescherming (SPF50+) met GSP-T voor infraroodbescherming, Ectoin (wat  UVA-straling absorbeert en hydrateert), en innovatieve anti-pigmenterende ingrediënten. Ik smeer het trouwens ook meerdere keren per dag op een klein wondje op mijn hand, om te voorkomen dat het littekentje donkerder kleurt.

Best wel een klus hoor, iedere twee uur smeren… Het schiet er weleens bij in, maar 3x per dag smeren lukt me op zich nog wel. Ook voor mijn twee-jarige dochter was ik al een hele tijd op zoek naar een goede baby & kids zonnebrandcreme met een SPF 50. Die bleek nogal lastig om te vinden omdat veel merken gebruik maken van chemische beschermingsfilters met nanodeeltjes die de huid binnendringen, in plaats van op de huid blijven liggen. Iets waar ik me niet echt prettig bij voel als het gaat om de huid van babies en peuters… De Ultrasun BABY SPF 50 bestaat echter volledig uit fysische filters, wat inhoudt dat de bescherming óp de huid blijft liggen en niet ín de huid trekt. Nog meer voordelen zijn dat de crème waterbestendig is, 100% minerale bescherming biedt en ideaal is voor de supergevoelige huid. Het nadeel is alleen wel dat de textuur van de zonnebrandcrème vrij stroef is, en er nog vrij lang een witte waas op de huid te zien is. Jammer dat dat niet anders kan, maar deze twee minpuntjes wegen niet op tegen de veiligheid die hij de huid van mijn dochter biedt.

Ik zal de rest van de door mij geteste Ultrasun producten ook nog even op een rijtje zetten:

ULTRASUN BODY EXTREME SPF 50 is bedoeld voor het lichaam en is een snel absorberende, niet-vette, niet-kleverige UVA- en UVB-zonnebeschermingsgel (SPF50+) met GSP-T voor infraroodbescherming en met lagentechnologie. Ideaal voor extreme zoncondities en de extreem gevoelige huid.

ULTRASUN FACE SPF 30 heeft dezelfde ingredienten als de SPF 50 variant, maar biedt een lagere bescherming voor de wat minder zonnige dagen.

ULTRASUN GLIMMER SPF 20 heeft een subtiel gouden shimmer effect. Leuk voor een strandfeestje in de avondzon of een avondje flaneren over de boulevard.

ULTRASUN COOLING AFTERSUN ruikt heerlijk fris en verkoelt de huid direct. Deze snel absorberende gel bevat AQUARICH® voor een langdurige hydratatie van de huid. Glycerine en SOD (een vrije radicalenvanger) zorgen voor vochtinbrenging en verzachting tot 24 uur lang.

Naast de hierboven genoemde producten heeft Ultrasun ook nog andere producten in het assortiment zitten, denk aan een professioneel haarbeschermingsproduct met SPF, een SPORTS lijn voor het lichaam en getinte zonnebrandcrèmes voor het gezicht.

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy

  • — PROTECT YOUR SKIN AGAINST SUN DAMAGE WITH ULTRASUN —

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy