GOEDE ZONNEBRAND PRODUCTEN VOOR HET HELE GEZIN

BEAUTY June 18 2018

  • — ZONBESCHERMING VOOR HET HELE GEZIN —
  • written in Dutch

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Of eigenlijk moet ik zeggen: ‘ik gíng op vakantie…’ want inmiddels ben ik net terug van tien heerlijke vakantiedagen aan de zonnige Costa Blanca!

En wat als eerste werd ingepakt waren de flessen zonbescherming voor de huid. Want zoals je vast wel weet: iedere 2 uur smeren geeft de beste bescherming, en dus gaat er heel wat zonnebrand doorheen tijdens zo’n vakantie ;).

Voor mijn 3-jarige dochter had ik ‘Etos Sun KIDS Spray Sensitive 50+’ meegenomen, voor mijn gezicht (die al wat fijne lijntjes begint te vertonen) de ‘CLINIQUE SPF 30 Anti-Wrinkle Face Cream’ en voor mijn lichaam de ‘Riemann P20 Once A Day Spray SPF 30’ en ‘BABOR After Sun Repair Lotion’.

De Etos Sun KIDS Spray Sensitive 50+ zit in een handige sprayflacon en is geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Hij is vrij van parfum en extra waterresistent. En wat helemaal fijn is: de spray werkt zand afstotend! Als ik mijn eigen zonnebrandcrème even niet bij de hand had gebruikte ik deze spray ook wel eens voor mezelf. Door zijn vloeibare textuur was hij gemakkelijk uit te smeren en liet hij geen ultra witte waas achter.

’s Morgens in de badkamer was het eerste wat ik pakte de CLINIQUE SPF 30 Anti-Wrinkle Face Cream. Een fijn smeerbare crème met een romige textuur die wel een lichte witte waas op het gezicht achterlaat, maar ook snel weer verdwijnt als de crème is ingetrokken. Om UVA en UVB straling zo weinig mogelijk kans te geven smeerde ik gedurende de dag regelmatig bij. UVA- en UVB straling is zeer schadelijk voor de huid en zorgt voor een versnelde huidveroudering. Een gezichtscrème met een minimale SPF van 30 is dan ook een must. Rimpels, vlekken, oneffenheden… We don’t want it. En voorkomen is beter dan genezen.

De tweede stap in mijn ‘super simpele vakantie beauty routine’ was de P20 ONCE A DAY SPRAY van Riemann. Een professionele spray die écht goed blijft zitten, tot wel 80 minuten waterafstotend werkt en maar liefst 10 uur lang effectieve bescherming biedt tegen de zon. De spray trekt snel in, is niet vet, en omdat het doorzichtig geel is laat het ook geen witte waas achter. Wat het helaas wel achterlaat is gele vlekken op je witte kleding, dus kijk daar mee uit! Ander nadeeltje aan de spray is de chemische geur die tijdens het aanbrengen op mijn luchtwegen slaat (ik hou dan ook altijd mijn adem in als ik de spray aanbreng). Verder is P20 wel vrij van kunstmatige conserveermiddelen, kleurstoffen en parfum. En zodra de spray in is getrokken, wat zeer snel gebeurt, heb je geen last meer van de geur.

Na een dag onder de Spaanse zon te hebben doorgebracht en alle zonnebrandproducten van mijn lijf te hebben gespoeld (onder onze tropische buitendouche tussen de weelderige bananenplanten) had mijn dorstige huid behoefte aan hydratatie en verkoeling. Hiervoor gebruikte ik de BABOR After Sun Repair Lotion voor lichaam én gezicht. Een fris ruikende, rijke crème, die mijn huid intens voedde en super zacht maakte! Speciale ingrediënten als kuisboomextract en acetyltyrosine stimuleren de melaninesynthese in de huid, en zorgen zo voor een langer aanhoudende en gelijkmatigere bruine teint. Ook nu ik weer thuis ben en de zon ver te zoeken is, gebruik ik de lotion nog steeds vanwege zijn lekkere geur. Wordt ik in gedachten weer even naar de vakantie teruggebracht… :).

Photography by Danique Bauer / © WhatIWouldBuy