SENSAI LUXURY BEAUTY AND SKINCARE MUSTHAVES

BEAUTY 11 maart 2021

  • — SENSAI MUSTHAVES LENTE 2021 —

Ze staan al een tijdje in mijn bad- en slaapkamer; de lente nieuwkomers van het luxe beauty- en verzorgingsmerk SENSAI. Een merk waar ik al jaren enorm dol op ben. Het is niet goedkoop, maar vrijwel alle producten zijn het echt waard. Als je het merk al eens gebruikt hebt, snap je vast wat ik bedoel!

Mijn nummer één van deze nieuwe collectie is een anti-ageing verzorgingsproduct in een pompje waar ik ’s ochtends iedere keer weer blij van wordt: SENSAI ESSENCE DAY VEIL. De fluweelzachte luchtige textuur met Koishimaru Zijde Royal™ is een echte dorstlesser voor mijn huid, heeft SPF 30 en een heerlijk zachte poederige geur. Hij trekt snel in en laat een heerlijk luchtig, zacht laagje op mijn gezicht achter. In de Essence Day Veil wordt gebruik gemaakt van de Optical Lamella Technologie, geïnspireerd op de lamellenstuctuur van de hoornlaag. De formule beschermt tegen het licht, maar gebruikt het licht tegelijkertijd door licht door de huid te laten weerkaatsen en zo je huid te laten stralen.

Na de verzorging ga ik door naar de volgende stap: mijn huid voorzien van een gezond en natuurlijk kleurtje. Nou ben ik eigenlijk niet zo van tanners en bronzers, maar de SENSAI BRONZING GEL is echt een geweldig product om snel een gezonde gloed te krijgen! Toen ik de kleur van de gel voor het eerst zag schrok ik een beetje want… het is diepbruin. Maar je verspreidt de lichtgewicht formule snel en gemakkelijk met je handen over je gezicht met als resultaat een subtiele, egale sunkissed glow. Geen vlekken, geen strepen.

Om de lippen te kleuren en te verzorgen heeft SENSAI de TOTAL LIP GLOSS uitgebracht in drie zachte natuurlijke tinten: rood (Akebono Red), coraal (Shinonome Coral) en paars (Akatsuki Black). Die laatste kleurvariant klinkt wat heftig maar kleurt op de lippen vrij natuurlijk en transparant. Toch staan de twee andere varianten mooier op mijn lippen, en deze gebruik ik dan ook regelmatig. Het speciale Lip Care Complex voedt de lippen met vocht en vermindert op den duur rimpeltjes. De Total Lip Gloss was overigens al verkrijgbaar in een transparante variant. Hij was bij mij zó favoriet dat hij binnen no-time op was. Ik vermoed dat hetzelfde gaat gebeuren met de kleurvarianten ;).

Als de dag voorbij is stap ik graag nog even onder de douche voor het slapen gaan. Mijn gezicht maak ik dan vaak schoon met de SILKY PURIFYING CLEAR GEL WASH. Deze niet-schuimende doorzichtige gel masseer je in op een vochtige huid. De huid wordt door middel van de Skin Brilliance Technologie ontdaan van mee-eters door keratineproppen in de porie op te lossen. Het resultaat: een zacht schoon huidje dat klaar is voor de nacht!

Voordat ik mijn hoofd op mijn kussen leg pak ik altijd nog even de roze pompflacon die standaard op mijn nachtkastje staat. Één pompje van de SENSAI TOTAL LIP TREATMENT is genoeg om mijn lippen, en de huid daaromheen, tot aan de volgende ochtend gehydrateerd te houden (en ik ben echt niet snel tevreden over lipbalms, dus dat wil wel wat zeggen). Deze crème balsem is ook geschikt aan te brengen rondom de mond. Ingrediënten zijn o.a. Koishimaru Zijde Royal™, Natural Musculifter (die inwerkt op de spieren en ze verstevigt), Aqua Firming Conditioner en Full Moisture Oil (voor huidvernieuwing en hydratatie), en Moon Peach Leaf Extract (voor een versnelde collageenproductie).

Photography by Danique Bauer – © What I Would Buy